neděle 11. října 2015

Close Range

Pod taktovkou Isaaca Florentinea vzniklo již mnoho akčních snímků, jejich společným pojítkem je kromě režiséra také jméno Scott Adkins. 39-ti letý rodák z Anglie připomíná pod vedením Isaaca nepochybnou demoliční četu s takovými technickými parametry svého náčiní, které je k vidění jen málokdy. Adkins má skvělou bojovou průpravu z juda a jiu-jitsu a když svá umění propůjčí choreografům jako Larnell Stovall nebo Tim Man, dostávají se svaly kolem divákových úst do nemalých křečí.

V nejnovějším filmu s příznačným názvem Close Range, vedl trajektorii Adkinsových pohybů Jeremy Marinas (Killer Elite, Rezistence, Hitman: Agent 47) a rozhodně je na co se dívat. Není pak divu, že určitě nejlepší filmová bojová konfrontace se odehraje právě mezi Adkinsem a Marinasem. Všem akčním scénám pak dodává ostrost, dynamiku a zapamatovatelnost právě Florentinův rukopis. Kromě soubojů však není moc co sledovat. Pohybujeme se na perimetru s poloměrem cca 100 metrů, v jehož středu stojí dvoupatrový dům, který je obléhán smečkou střeleckých impotentů. Toť vše. S 3miliónovým rozpočtem ani asi víc vymyslet nejde. Dějově tedy naprosto holé až primitivní, akce mnohé zachraňuje, ale prostředí není tak atraktivní (jako třeba v případě Undisputed), aby dokázalo udržet pozornost po celou dobu byť krátké stopáže (77 minut).

Druhé zdejší herecké jméno, které akční fanoušci jistě znají, je Nick Chinlund (Likvidátor, Con Air, Need for Speed). Ve filmu nepředvede lautr nic a všem musí být jasné, že si měl v závěru stoprocentně nasadit ta pouta:)

Jako akční jednohubka na jedno, maximálně dvě shlédnutí Close Range obstojí. Opakovaně se však k filmu vracet určitě nebudu. Pro mě spíše takové ujištění, že Adkins je před Undisputed 4 ve formě!

Nemilosrdné zhodnocení: 60%

P.s.: pro střelecké antitalenty, kteří ve filmu svůj cíl zásadně netrefují, přikládám inspiraci:

Žádné komentáře:

Okomentovat