pondělí 21. května 2012

Scott Adkins je El Gringo

Velmistr novodobých akčních mlátiček Scott Adkins pracuje na několika projektech najednou. Posledním dokončeným budiž snímek orientovaný směrem westernovým, kde si Adkins zahrál chlapíka, co se s batohem plným doláčů snaží dostat do civilizovaného světa, města Acapulca. Že při jeho cestě nebude nouze o bitky, přestřelky a výbuchy jsme se měli přesvědčit v traileru, ono je nakonec ale všechno trochu jinak.

Takhle, vše výše zmíněné tu skutečně najdeme. Problémem je ovšem zpracování, respektive forma podání. Tak zaprvé, nechápu to, ale Adkins se zde vůbec nepouští do žádných velekopů, či akrobatických superparádiček, prostě pouze chodí a kosí protivníky obyčejnými ranami pěstí. Tu a tam do někoho kopne, ale na to, aby se zabalil do nějakého vrutu a před dopadem rozmáznul tlamu soupeře odněkud vystřelenou nohou, jednoduše neměl dost sacharidů. Mnohem víc se tu střílí, vrcholem akční složky filmu se jednoznačně stala ´counter strikeová´ kušárna, , kdy se Scott míhá uličkami města jako stín a provzdušňuje mozkovny nepřátel přímými zásahy, které si kamera mnohdy skutečně vychutnává. Za tuto poměrně dlouhou a drsnou sekvenci palec nahoru.

Za co ale otáčím palec dolů (a to je to zadruhé), jsou dvě věci, dva neduhy posledních let v akčních filmech: převážně špatná kamera a naprosto chaotický střih. Po bitce s El Jefem jsem chtěl vstát z křesla a jít ohodnotit film odpadem! Jak můžu do filmu, který má být postavený především na akci (mám tu přece Adkinse!!!), angažovat někoho, kdo mi z akčních scén udělá špatně nasvícenou fotodokumentaci?? Kriste pane, tohle se velice vážně začíná přibližovat Seagalovkám!

Co se příběhu týče, nestojí ani za řádek textu. Tímto jsem to vyřešil, podívejte se a zhodnoťte si to sami, jestli byste chtěli číst celý odstavec o ději. Já ne.

Celkově je tedy pro mě nový počin Scotta Adkinse zklamání. Eduardo Rodriguez film nezvládnul, patrně si neuvědomil, kdo že mu sedí na židli ´hlavní role´ a snažil si o nějaký slepenec akce, westernu, romantiky a kdo ví čehosi ještě. 40%

Žádné komentáře:

Okomentovat