sobota 13. června 2009

Kde se toulá Tekken?

Žádné zprávy, žádné fotografie, žádné upoutávky. O filmové verzi snad nejoblíbenější videoherní mlátičky na světě v současnosti nekolují vůbec žádné informace. Přesto Tekkena nepohltil Ogreho ohnivý dech, fanoušci se nemusejí bát, že by o filmovou adaptaci, kterou si přejí již pěknou řádku let, přišli. Studio totiž vypustí film současně s šestým dílem herní série, nazvaným Tekken 6: Bloodline Rebellion. Hra vychází 1. října 2009 a film podle wikipedie na podzim (Kanada dokonce 7. srpna, Evropa počátkem listopadu). Samozřejmě panují mírné obavy, hlavně když si diváci vyhledají jméno režiséra (Dwight H. Little, jeho Anakonda 2 je vskutku odstrašující filmový zážitek, ale zase Muž s cejchem smrti vypadal dobře). Rozpočet byl na arénovku velmi ucházející (hovoří se o rozmezí 35 - 45 miliónů dolarů) a hlavně: jména jako Jon Foo, Gary Daniels, Cary Hiroyuki Tagawa, Luke Goss, Cung Le, Chiaki Kuriyama nebo Lateef Crowder vykazují mnoho společného s nejrůznějšími druhy bojových umění a doufejme, že všechny jejich dovednosti přetaví choreograf akčních scén Cyril Rafaelli (pracoval na Kurýrech, Okrsku 13) v nápadité akční scény, na které režisér poskytne líbivý pohled.

sobota 6. června 2009

Undisputed 3 - dostaveníčko superbijců!

Série Undisputed odstartovala v roce 2002, kdy se v hlavní roli představil Wesley Snipes. Film cílené publikum příliš neoslnil a proto trvalo celé čtyři roky, než spatřilo světlo světa nepřímé pokračování. To si vzal pod své křídla režisér Isaac Florentine, angažoval do dvou zásadních rolí dvě muskulaturní výbušné lokomotivy a bylo vymalováno: hlavni postavu si zahrál Michael Jai White a jeho protivníka (i když vlastně ne vyloženě záporáka) ztvárnil Scott Adkins, který svého Uriho Boyku pozdvihnul někam do nebeských bojových levelů. Brutální akrobacie, antigravitační kopy často prováděné z nejnemožnějších úhlů a pozic a vynikající fyzická připravenost. Na soubojích (pod vedením koordinátora Kaloiana Vodenicharova) jsme mohli oči nechat. A tento rok přichází díl třetí.

Uri Boyka se zotavil z nepříjemného zranění kolene a bude se pravděpodobně účastnit nějakého světové turnaje šampiónů. Či-li nás čeká další arénovka a budou-li souboje dosahovat kvalit předchozího dílu (choreograf akčních scén je tentokrát nabušený černoch Larnell Stovall), budu nadmíru spokojen. A zdá se, že se toto přání do puntíku splní a možná se dočkáme i něčeho víc. Obsazení filmu se totiž postupně mění v soupisku v současnosti jedněch z nejlepších fighterů, kteří své schopnosti prezentují v kinematografii. Prvním jistým zápasníkem byl samozřejmě Scott Adkins, který se na svoji nyní už slavnou roli připravuje skutečně poctivě, viz jeho stabilizační a dynamické tréninkové video. Další velice výraznou osobností bude capoeirista Lateef Crowder, který své neobyčejně poutavé dovednosti předvedl v nejhojnější míře ve snímku Tom Yum Goong. Crowder náleží do kaskadérského týmu Zero Gravity, stejně jako bojovník Ilram Choi, jež bude další fighterskou hvězdou třetího Neporazitelného. Do výčtu těch The Best (prozatím) řadím ještě Marka Zarora, kaskadéra, který získal v roce 2003 ocenění Best Overall Stunt za film Rundown a scénu pádu ze strmého srázu.